Актуелно

 • ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ - ПОСТАНИТЕ И ВИ ЧЛАН СИНДИКАТ
 • ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ - ПОСТАНИТЕ И ВИ ЧЛАН СИНДИКАТ
 • ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ - ПОСТАНИТЕ И ВИ ЧЛАН СИНДИКАТ
 • image
  • Image

   Допис

   22. јун 2020.

   Поштована,
   С обзиром да су се нормализовали услови за рад након ванредног стања у земљи, обраћам Вам се да, сходно Вашим обавезама, органиизујете састанак са руководством Синдиката ПТТ Србије, у што краћем року. Теме за састанак би биле следеће:

   • Расходовање и пренос власништва мопеда и бицикли;

   Већ дуже од 2 године ово питање стоји нерешено. Поштари су улагали и одржавали наведена средства, па је ред да им се пренесу у власништво, како би бар део уложених средстава био надокнађен. Тренутно у Предузећу постоји више од стотину оваквих случајева. Сугеришемо да убудуће Уговор о уступање на одржавање новог мопеда или бицикле прати Уговор о преносу власништва старог мопеда или бицикле.

   • Набавка униформи за шалтерске раднике;

   Од задње набавке прошло је 5 година за кошуље кратких рукава и 4 године за кошуље дугих рукава.

   • Подела службених мобилних телефона;

   • Стално праћење облика радног ангажовања запослених;

   Питање које је увек присутно и актуелно, а то је ангажовања са ПП на одређено радно време, по истеку одређеног на неодређено радно време, увек када постоје услови и потреба.

   Допис за штампу
  • Image

   Обавештење

   27. мај 2020.

   Обавештавамо вас да смо се, данас, 27.05.2020. године, обратили директорки Функције поштанске мреже захтевом следеће садржине:

   Поштована,
   Обраћамо Вам се у намери да иницирамо анализу оправданости свакодневне примене апликације Поштар-мап. Смисао ове апликације не би требао да буде континуирано и непрекидно снимање – праћење поштоноша док су на рејону. Осећају се као да су под присмотром, да их неко прогони. Тај притисак ствара нервозу и нелагодност што доводи до одређених грешака у обављању радних задатака. Прављење паузе у дневном раду, ради одмора, повлачи за собом писање изјаве и томе слично.

   Сматрамо да праћење – кретање поштоноша има сврху у случају жалбе странака, због тога што не долазе на кућну адресу, снимање рејона – итинерера и сличних службених потреба. Користимо прилику да сугеришемо што хитнију поделу већ набављених службених телефона за поштоноше и достављаче, као и набавку нових за остале запослене, обзиром да су стари у приличној мери оштећени и не могу се користити.

   Унапред се захваљујемо на разумевању и сарадњи.

   Након добијања тражених информација, бићете обавештени.

   Допис за штампу