image
 • Image

  21. март 2019.

  На седници Главног одбора, која је одржана 21.03.2019. године у Јагодини, донета је одлука о расписивању избора на свим нивоима у Синдикату ПТТ Србије.

  Одлука о расписивању избора
 • Image

  14. октобар 2019.

  У Београду је одржана седница Главног одбора Синдиката ПТT Србије. Главна тема је било стање у Предузећу и материјални положај запослених. Све већа је присутна нервоза и неверица у вези обећане нам исплате другог дела зараде. Поред срамно ниских плата и враћања дела зараде који готово да нисмо ни осетили, угроженост и неисплата другог дела зараде из добити прелили би кап у стрпљену запослених у нашем предузећу. С тога је дата шанса нашим представницима Синдиката и послодавцу да до следећег Главног одбора који ће се одржати у првој половини марта покушају да изнађу начин да нам новац од другог нераспоређеног дела добити легне на рачуне. Воља свих постоји али то нам није довољно. Ниске зараде у нашем Предузећу постале су опасност и за сам опстанак система (више није могуће пронаћи заинтересоване да раде посао поштара и достављача у неким срединама за ове плате). Свакодневно губимо раднике у технологији а опет ипак држимо констатан број запослених. У наредном периоду потрудићемо се да добијемо информацију како је то могуће. Циљ је да се у наредном периоду поведе озбиљан дијалог о будућности Поште и да се на сваки начин и на сваком месту траже могућности за повећање зарада. Донесена одлука да се од Послодавца затраже званичне информације и то:


  - колико је запослених у последњих 6 месеци отишло из ЈП Пошта Србије и по којим основама
  - број запослених на крају 2017 и 2018 године
  - на који начин се израчунавају зараде у ЈП ПТТ Србије
  - како је израчуната зарада запослених за месец јануар 2019 године и на основу ког акта
  На седници су усвојене измене и допуне Правилника Фонда солдарности,

  Усвојен је и финансијски План којим се дефинише финансијксо пословање за ову годину по коме су предвиђене значајне уштеде.
  Укинуте су накнаде за рад у Синдикату а све ставке су смањене за 20 до 30 процената.
  Главни одбор је донео одлуку и да средства од донације преусмере на Фонд солидарности Синдиката ПТТ Србије.

  Председник ГО
  Горан Лазић